Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Κατάθεση ψηφίσματος


ΘΕΜΑ: «Κατάθεση ψηφίσματος»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πραγματοποίησε εξ αποστάσεως συνεδρίαση με όσα από τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του νομού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του, τη Δευτέρα 18-5-2020 και στην οποία έγινε ενημέρωση για τις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, συζητήθηκαν εκπαιδευτικά θέματα που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα και εκφράστηκε η ανάγκη για συστράτευση και αντίδραση.
Αποτέλεσμα της συνεδρίασης ήταν η απόφαση να συνταχτεί κοινό ψήφισμα για το πολυνομοσχέδιο της Παιδείας και την τροπολογία για την απευθείας μετάδοση του μαθήματος, το οποίο συνυπογράφουν με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης του Καρπενησίου. Το ψήφισμα συντάχτηκε ώστε να κατατεθεί στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στο νομό μας, τον Βουλευτή Ευρυτανίας, κ. Κοντογεώργο Κωνσταντίνο.
Η κατάθεση του ψηφίσματος θα γίνει αύριο Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 19:00 στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτή, από αντιπροσώπους των Δ.Σ. που συνυπογράφουν. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας καλεί τους συναδέλφους, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, να παραβρεθούν την Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 19:00 σε αυτή τη διαμαρτυρία προκειμένου να δηλώσουμε την αντίθεσή μας για τα νομοθετήματα που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σχολείο. Σημείο συνάντησης μπροστά στο εστιατόριο Γεύσεις εν Ελλάδι και το ζαχαροπλαστείο Delice στις 18:45.
Μετά την κατάθεση του ψηφίσματος, θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στην πλατεία της πόλης με ομιλίες και ενημερωτικό υλικό. Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων.
Αγωνιζόμαστε για:
Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου