Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία για την αδυναμία συγκρότησης Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) νομού Ευρυτανίας

 ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία για την αδυναμία συγκρότησης Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) νομού Ευρυτανίας»

Η έναρξη την νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 βρίσκει τα σχολεία του τόπου μας αντιμέτωπα με νέες προκλήσεις αλλά και πολλά προβλήματα. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ευρυτανίας λαμβάνοντας υπόψη τις έντονες ανησυχίες των μελών του και στοχεύοντας πάντα στο ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον τους, αλλά κυρίως στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης προς τους μαθητές μας, διαμαρτύρεται έντονα για την αδυναμία συγκρότησης Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) στο νομό Ευρυτανίας.

Με τη δηµοσίευση του Νόµου 4713/2020 στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. 147 τ.Α’/29-07-2020) αλλά και από την κοινοποίηση του Φ.30/4160/17.08.2020 εγγράφου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό Μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Στερεάς Ελλάδας», γνωρίζουμε όλοι ότι οι εκπαιδευτικοί που πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του νομού μας, δεν επαρκούν. Ίσως δεν προβλέφθηκε από τον νοµοθέτη η περίπτωση να μην επαρκούν οι διευθυντές σχολείων, είναι, όμως, απορίας άξιο το πόσο χρόνο χρειάζεται να καλυφθεί αυτό το κενό νόμου. Έχει περάσει ήδη χρονικό διάστημα µεγαλύτερο του ενός μήνα και αυτή τη στιγμή τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου μας είναι μετέωροι από την έλλειψη αποφάσεων, ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα πριν υποδεχτούμε τους μαθητές στα σχολεία μας.

Μεταξύ πολλών προβλημάτων που δημιουργούνται από την έλλειψη ΠΥΣΠΕ είναι η αδυναμία ορισμού Προϊσταμένων στα ειδικά και στα ολιγοθέσια σχολεία, τα οποία αποτελούν πλειονότητα στο νομό μας, η ανάθεση υπερωριών στους εκπαιδευτικούς των ολιγοθέσιων σχολείων, η οποία δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, η επιλογή υποδιευθυντή σε σχολική μονάδα και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρωσης κενωθείσας θέσης διευθυντή σχολικής μονάδας, στην οποία εκτελεί χρέη διευθυντή εκπαιδευτικός της μονάδας χωρίς δικαιώματα (επίδομα, προϋπηρεσία, μείωση ωραρίου), παρά μόνο υποχρεώσεις.

Επειδή η ανάγκη συγκρότησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι επιτακτική, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να καταθέσει άμεσα τροποποιητική διάταξη στο άρθρο 31 του Ν. 4713/2020 με σκοπό τη δυνατότητα συμμετοχής στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. και άλλων εκπαιδευτικών πέραν των Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων ώστε να καταστεί δυνατό να συγκροτηθεί το ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου