Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Στάση Εργασίας την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020


ΘΕΜΑ: «Στάση Εργασίας την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020» 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών,  μαθητών και γονέων, κατέθεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαΐου το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, στην ψήφισή του.

Βασικά σημεία που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο και αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι τα εξής:
·     Αύξηση του αριθμού των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά από τους 22 στους 25 μαθητές.
·     Στα Νηπιαγωγεία ο ελάχιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, από 14 που ισχύει μέχρι σήμερα, γίνεται 15.

·     Στα 7/θ και άνω Δημοτικά Σχολεία ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, από 12 που ισχύει μέχρι σήμερα, γίνεται 15.
·     Εισαγωγή νέων θεματικών ενοτήτων στο Νηπιαγωγείο, όπως είναι τα αγγλικά, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και αγνοώντας τα αναλυτικά προγράμματα και τα περί διαθεματικότητας και ολιστικής γνώσης της διδασκαλίας στο Νηπιαγωγείο.
·     Ποινή διετούς ή τριετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησής τους.

Καταγγέλλουμε:
·     Την πρακτική του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά, που δείχνει περιφρόνηση προς ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικούς και μαθητές.
·     Τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Απαιτούμε:
·     Την  απόσυρση  του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».
·     Τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.
·     Την απόσυρση κάθε τιµωρητικής διάταξης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
·     Τον  µόνιµο  διορισµό  όλων  των  εκπαιδευτικών  που  έχει  ανάγκη  η  δηµόσια εκπαίδευση µε βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δοµή της εκπαίδευσης.
·     Επιστηµονική και οικονοµική αναβάθµιση των εκπαιδευτικών.
·     Κατάργηση της απαράδεκτης τροπολογίας και τη μη εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
·     Πραγματική Αναβάθμιση και Στήριξη του Δημόσιου Σχολείου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας  τις αποφάσεις του για τον σχεδιασμό των αγωνιστικών του δράσεων, αποφασίζει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης (3ωρη στάση από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τη δυνατότητα 3ωρης στάσης από τους Σ.Ε.Π.Ε.) την ημέρα συζήτησης στη Βουλή, Τρίτη 9  Ιουνίου, και συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς στη Βουλή.
Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 με σκοπό τη διευκόλυνση των συναδέλφων εκπαιδευτικών.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση, είτε συμμετέχουν στη συγκέντρωση στα Προπύλαια είτε όχι, ώστε να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Υπουργείο για τη θέση μας και να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.
Όλοι μαζί μπορούμε κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου