Πέμπτη 21 Μαΐου 2015
















                                                                      
 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας  σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Ευρυτανίας, τη Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας και το Σκακιστικό Όμιλο Καρπενησίου, διοργανώνουν 2ήμερο Σεμινάριο, με θέμα «Το Σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία», διάρκειας  11 διδακτικών  ωρών το οποίο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού και του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών.
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαΐου 2015, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου (Αμοργού 6, Προφήτης Ηλίας Καρπενησίου). Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό κι ευχάριστο τρόπο, είναι:
Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ( 3  ώρες )
Β. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΚΑΚΙ - ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ- ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΟΜΗ – ΑΓΩΝΕΣ   ( 5  ώρες )
Γ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ  (3 ώρες )
                Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου