Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Κανένας εκπαιδευτικός σε δοτή θέση στα υπηρεσιακά συμβούλια

             Συγκροτήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15/2/2021, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Α/θμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Ευρυτανίας.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι υποψήφιοι αιρετοί είχαν αποσύρει την υποψηφιότητά τους, η Διοίκηση προχώρησε στον διορισμό τους ως δήθεν εκλεγμένα μέλη και σήμερα στην τοποθέτησή τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Παρά το γεγονός ότι κανένας συνάδελφος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης για τις θέσεις των διορισμένων μελών, ορίστηκαν από τη Διοίκηση χωρίς τη θέλησή τους. 

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ευρυτανίας έχει κάνει μέχρι τώρα πολλές προσπάθειες για τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη αποφάσεων. Η λειτουργία, όμως, των υπηρεσιακών συμβουλίων κάτω από αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνει το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Είναι σαφές ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι δυνατό να λειτουργούν ούτε με «αιρετούς» που είχαν δηλώσει ότι δεν είναι υποψήφιοι, αλλά ούτε και με διορισμένα μέλη κάτω από συνθήκες δημοκρατικής εκτροπής. Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε το θεσμό του αιρετού και να μη νομιμοποιήσουμε τη λειτουργία ψευτο-υπηρεσιακών συμβουλίων.

      Καλούμε, λοιπόν, τους «εκλεγμένους» συναδέλφους που περιλαμβάνονται ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί αιρετοί στην πράξη συγκρότησης του υπηρεσιακού συμβουλίου να καταθέσουν άμεσα τις παραιτήσεις τους.

Καλούμε τους συναδέλφους που ορίστηκαν από τη Διοίκηση για τις θέσεις των διορισμένων μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου να καταθέσουν και αυτοί άμεσα τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις.

            Καλούμε, ακόμα, τους συναδέλφους που θα κληθούν να σφετεριστούν τη θέση του αιρετού να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις και αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη.

Απαιτούμε να παραταθεί η θητεία των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018 και να πραγματοποιηθούν εκλογές όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, όπως έγινε σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Κανένας συνάδελφος να μη δεχτεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός είτε ως διορισμένο μέλος. Δε θα επιτρέψουμε να επιτύχουν την αποπομπή των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Ο κυβερνητικός εκβιασμός δε θα περάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου