Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Στάση εργασίας 2.3.2018


                ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΝΟΜΟΥ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΜΟΡΓΟΥ 6 καρπενησι τ.κ. 36100
τηλεφωνο – φαξ : 22370   23986

πληροφοριεσ :    ΠΟΛΥΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ     ΤΖΙΟΒΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
                                                           τηλ. 6978211844                  thλ.   6973847742


ΠΡΟΣ
Ημερ: 28-2-2018                                         Τα Μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών
Αριθ. Πρωτ.: 40                                                         Π.Ε. Ν. Ευρυτανίας


ΘΕΜΑ: «Στάση Εργασίας την Παρασκευή 2-3-2018 »Αγαπητοί μας συνάδελφοι,
τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές που πλήττουν την εκπαίδευση είναι πολλές και επηρεάζουν αρνητικά τους μαθητές, την εκπαιδευτική διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς.
Ο συνδυασμός των ελάχιστων συνταξιοδοτήσεων με τους μηδενικούς διορισμούς των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση,  έχουν απογυμνώσει από προσωπικό το δημόσιο σχολείο. Η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης - ανατροφής κ.ά.) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που κάθε χρόνο εντείνονται.
Διεκδικούμε :
·         Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των δημόσιων σχολείων.
·         Στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
·         Ίδια δικαιώματα για αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς.
·         Αύξηση δαπανών για την παιδεία.
·         Στήριξη της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
στο πλαίσιο αυτό, με αίτημα αιχμής τους μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση καθώς και το σύνολο των σοβαρών ζητημάτων του κλάδου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) για την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται στην Αθήνα (13:00 στο Υπουργείο Παιδείας) και στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου 12:00) καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 με σκοπό τη διευκόλυνση των συναδέλφων εκπαιδευτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου