Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Κατάργηση των Ολοήμερων Τμημάτων των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
αθανασιου καρπενησιωτη   103  καρπενησι  τ.κ. 36100
τηλεφωνο – φαξ : 22370   23986 - http://daskaloievrytanias.blogspot.com

                      πληροφοριεσ :    ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ     ΜΠΟΥΚΑ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 

                                                                τηλ.   6976616362                   thλ.   6945741623                                                                   ΠΡΟΣ
ημερ: 6-6-2011                                             Τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 113                                                                            Π.Ε.  Ευρυτανίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
                              Μ.Μ.Ε.


ΘΕΜΑ: Κατάργηση των Ολοήμερων Τμημάτων των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ουσιαστικά καταργούνται τα Ολοήμερα Τμήματα των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων. Για να λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα, πρέπει στο σχολείο να φοιτούν 60 μαθητές εκ των οποίων οι 15 τουλάχιστον να επιθυμούν τη φοίτηση στο Ολοήμερο Τμήμα και οι γονείς αυτών να είναι και οι δύο εργαζόμενοι.
Με την απόφασή του το Υπουργείο να δέχεται παιδιά μόνο εργαζόμενων γονέων μετατρέπει τα Ολοήμερα Τμήματα σε  «παιδοφυλακτήρια». Οι μαθητές των αγροτικών περιοχών, έχουν όχι μόνο δικαίωμα στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που παρέχονται στο Ολοήμερο αλλά είναι κυρίως  αυτοί που έχουν ανάγκη για στήριξη μέσα από το Ολοήμερο Πρόγραμμα.
Πρόκειται για ένα μέτρο, στα πλαίσια εξοικονόμησης δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, με το οποίο στην Ευρυτανία καταδικάζονται σε κατάργηση όλα τα Ολοήμερα Τμήματα των Δημοτικών Σχολείων της περιφέρειας εκτός Καρπενησίου. Συγκεκριμένα, καταργούνται τα Ολοήμερα Τμήματα των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Γεωργίου, Βαλαώρας, Γρανίτσας, Δαφνούλας, Δυτικής Φραγκίστας, Καστρακίου, Κρέντης, Παλαιοκατούνας, Πλατάνου, Ραπτοπούλου και Φουρνάς. Καταργείται το 73,33% των Ολοήμερων Τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων της Ευρυτανίας.
Δυστυχώς η κατηφόρα δεν έχει τέλος. Μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, μετά την κατάργηση της δυνατότητας των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου καθώς και του Γυμνασίου να διδάσκονται 2η ξένη γλώσσα σύμφωνα με την επιλογή τους, ήρθε και η απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία.
«Πρώτα ο μαθητής.» Σε τι; Στη μείωση των εκπαιδευτικών ευκαιριών του; Στην άνιση αντιμετώπισή του;
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή του με την οποία καταργεί τα Ολοήμερα Τμήματα των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων.

        Για το Δ.Σ.

                         Ο Πρόεδρος                                                          Η  Γ. Γραμματέας                     Ευθυμίου Γιάννης                                                    Μπούκα Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου